banner
Hľadáte darček?
Odporúčame
wellness
congress
family
Ski

Sladké gastronomické umenie v Podbanske Resort

Predstavujeme Vám našu skvelú cukrárku Zuzku...

Zuzana Štrbková, novopečená cukrárka Podbanske Resort a energická mamina, Vás odzbrojí svojou bezprostrednosťou, ale aj zmyslom pre precíznosť.

Pre cukrárske remeslo sa rozhodla vďaka svojej mamine, vášnivej amatérskej cukrárke, ktorej doma pomáhala s vianočným pečením i 25 druhov koláčikov. V práci cukrárky sa našla, a ako hovorí, v tomto odvetví objavila priestor na sebarealizáciu, čo ju neprestáva napĺňať ani po 15 rokoch.


Cukráreň v štvorhviezdičkovom hoteli…

Pod rukami našej talentovanej cukrárky vznikajú torty a dezerty rôznych motívov, farieb, veľkostí a chutí. V neposlednom rade dokáže splniť individuálne požiadavky našich hostí, ktorí sa u nás rozhodnú osláviť narodeniny, výročia, či iné špeciálne rodinné príležitosti.

Ani leto nebude výnimkou. Už od júna, kedy sú v ponuke “štartovacie pobyty” Letný ŠTART na 5 dní/ Letný ŠTART na 8 dní, na Vás budú zaručene čakať svieže chute ovocných dobrôt. Vaše prázdninové dobrodružstvo či už za zábavou, relaxom, ale aj skvelou gastronómiu, kde sa radí aj cukrárske umenie, bude pokračovať aj v mesiacoch august a september, so špeciálnymi letnými pobytmi Letná POHODA na 5 dní alebo Letná POHODA na 8 dní. Sladké letné dezerty nájdete nielen v “cukrárni” Grand hotela Permon****, ale aj v štýlovom lobby bare Café Pieris trojhviezdičkového hotela Pieris, ktorý rovnako ponúka letné pobyty - Pieris LETO na 5 dní alebo Pieris LETO na 8 dní, platné od júna do septembra.
 

Kreativita v sladkom...

Pri pohľade na cukrovinkové výtvory človek ihneď pochopí, že za cukrármi sa skrýva umelecká duša. Ich kreatívna schopnosť dodá obyčajným tortovým korpusom čaro rozprávky, nádych slávnosti alebo svadobný punc luxusu a elegancie.
A na otázku, či ju po toľkých rokoch pečenia niekto dokáže potešiť sladkým dezertom, Vám s úsmevom odpovie, že každý jeden koláčik vyrobený z lásky si nesmierne váži a ochutnávaniu rôznych kombinácií príchutí sa ako správna odborníčka nebráni.
Doteraz za najväčšiu výzvu považuje 28-kilogramovú 6-poschodovú tortu, ktorú piekla úctyhodných 48 hodín. Pre porovnanie, upečenie bežnej torty trvá približne 4 až 5 hodín, z toho len samotné zdobenie 3 a pol hodiny.
 

Tradičné aj zdravé môže byť v cukrárni jedinečné…

Pri obrovskom počte noviniek a čoraz viac žiadaných raw, bezlepkových alebo fit koláčikov priznáva, že i napriek zdravému životnému štýlu a chuti experimentovaniu, ako u nej, tak i u zákazníkov zostanú číslo jeden tradičné slovenské zákusky ako veterníky, krémeše či punčové rezy. V tomto prípade však treba zabudnúť na emulgátory či stabilizátory a predovšetkým myslieť na poctivé kvalitné suroviny, domáce maslo a tvaroh. Dôležité je, aby sme sladkému výtvoru dodali niečo jedinečné.

 

Veľká noc v cukrárni...

Cukrárka Zuzka sa snaží vytvoriť a odovzdať jedinečnosť aj našim hosťom. Najbližšie na Bielu sobotu bude s detičkami v detskom kútiku zdobiť veľkonočnú edíciu medovníčkov a lineckého pečiva.


Pre tých, ktorí by si radi navodili veľkonočnú atmosféru aj v kuchyni, máme recept na tradičného veľkonočného barančeka.

Suroviny

→ 3 vajíčka

→ 150 g práškového cukru

→ 1 ks vanilkový cukor

→ 5 PL rastlinného oleja

→ 5 PL horúcej vody

→ 150 g polohrubej múky

→ 1 čl kypriaceho prášku

→ 40 g zlatého klasu

→ kôra z 1 citróna

→ šťava z 1 citróna

→ štipka soli

na ozdobenie očí kávové zrnká, hrozienka alebo čierne korenie

Postup prípravy

Bielka z vajíčok vyšľaháme so štipkou soli, žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vodu s olejom, ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a zlatým klasom. Nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu z citróna. Celú hmotu vlejeme do maslom vymastenej a múkou pomúčenej formy barančeka. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 35 minút.

Barančeka po upečení posypeme práškovým cukrom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

Dobrú chuť z Podbanske Resort...